Na Železnej studničke vznikla pre návštevníkov ďalšia oddychová zóna. Ide o takzvané pobytové schody na brehu štvrtého rybníka na Partizánskej lúke. Tie budú návštevníkom sprístupnené celoročne. Informovala o tom hovorkyňa Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB) Marcela Glevická.


Schody nachádzajú pár metrov od amfiteátra a bufetu, ktorý v týchto mesiacoch tiež prechádza obnovou. Podľa M. Gleviskej môžu ľudia z tohto miesta pozorovať ryby, sladkovodné korytnačky, užovky, vážky či žaby, ktoré majú vytvorený koridor na migrovanie. Objekt podľa nej dostal povolenie aj od ochranárov.

Na Partizánskej lúke vznikla pri rybníku nová oddychová zóna
Pobytové schody na brehu štvrtého rybníka na Partizánskej lúke. (Foto: Marek Velček)

Dizajn pobytových schodov vzišiel z návrhu architektonického štúdia Woven. Na samotnej realizácii pobytových schodov sa podieľali aj zamestnanci Mestských lesov v Bratislave. Dokončené sú tiež dva projekty na navštevovaných trasách, a to pozorovateľňa zvierat Vydrica a obľúbený areál Malý Slavín.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému:

(Inzercia)