365.bank zmenila od soboty 18. júna úrokové sadzby na hypotékach. Kým pri hypotékach s fixáciou úrokovej sadzby na tri roky úroky dvihla, v prípade najdlhšej viazanosti sadzby výrazne znížila.


Hypotéku s 10-ročnou viazanosťou úrokovej sadzby možno po novom získať s úrokom od 2,65 percenta. Ešte minulý týždeň bol minimálny úrok pri tejto fixácii o jeden percentuálny bod vyšší.

Pred mesiacom banka podobne zlacnila hypotéky s 5-ročnou fixáciou sadzby. Úrok pri tejto viazanosti vtedy znížila z 2,65 na 1,95 percenta. Tentokrát úrokovú sadzbu pri hypotékach s 5-ročnou viazanosťou nezmenila.

Bez zmeny zostali aj úroky pri hypotékach s fixáciou na jeden rok. Aj naďalej ich možno získať so sadzbou nižšou ako jedno percento. Naopak nahor išli úroky pri hypotékach s viazanosťou na tri roky.

Ako 365.bank zmenila úroky na hypotékach od 18. júna 2022

ViazanosťPôvodný úrok (% p.a.)Nový úrok (% p.a.)
1 rok0,850,85
3 roky1,451,65
5 rokov1,951,95
10 rokov3,652,65
Uvedené sú minimálne úrokové sadzby, ktoré banka ponúka pre hypotéky do 70 % hodnoty nehnuteľnosti s ekocertifikátom a poistením.

365.bank ponúka najnižšie úrokové sadzby, ktoré zverejňuje, len klientom, ktorí si nepožičajú viac ako 70 percent hodnoty založenej nehnuteľnosti. Zároveň musia svoj úver splácať z účtu v 365.bank a v banke si musia uzatvoriť aj poistenie schopnosti splácať úver. Zároveň je potrebné, aby banke pri žiadosti o úver predložili ekocertifikát danej nehnuteľnosti. Kto niektorú z týchto podmienok nesplní, musí počítať s vyšším úrokom.

Bez poistenia napríklad úroková sadzba narastie o 0,3 percentného bodu a kto nemá ekocertifikát, priplatí si 0,1 percentného bodu. V prípade, že si niekto chce požičať viac ako 80 percent hodnoty založenej nehnuteľnosti, musí počítať s tým, že mu úroková sadzba narastie o 0,8 percentného bodu.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: