Kooperativa rozširuje svoje zameranie na dôchodkové sporenie. Potom ako získala dôchodkovú správcovskú spoločnosť, teraz oznámila, že kupuje aj podiel v doplnkovej dôchodkovej spoločnosti Stabilita. K druhému pilieru tak Kooperativa pridá aj tretí pilier.


Kooperativa by mala v Stabilite získať 10-percentný podiel. Stabilitu ovláda správcovská spoločnosť IAD Investments. Predaj musí ešte odobriť Národná banka Slovenska.

„Prepojenie druhého a tretieho piliera považujeme za významný strategický krok, vďaka ktorému dokážeme našim klientom poskytovať pri správe ich financií ešte lepšiu pridanú hodnotu pod strechou značky Kooperativa. Teší nás, že môžeme tento náš cieľ dosahovať práve spoločným rozvojom potenciálu a ziskovosti spoločnosti Stabilita,“ povedal Vladimír Bakeš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Kooperativa.

Materská spoločnosť Kooperativy, Vienna Insurance Group, v súčasnosti okrem Slovenska prevádzkuje dôchodkové spoločnosti aj v Bulharsku, Maďarsku, v Poľsku a Rumunsku. Tieto firmy majú spolu 4,5 milióna klientov a spravujú majetok v hodnote desať miliárd eur.

Kooperativa plánuje s IAD Investments hlbšie spolupracovať. Prostredníctvom svojich dcérskych spoločností chce predávať fondy tejto správcovskej spoločnosti a zároveň ich plánuje začleniť aj do produktov investičného životného poistenia. Z dlhodobého hľadiska chcú obidve spoločnosti spolupracovať aj na rozvoji projektov v oblasti realitného trhu a nájomného bývania.

„Sme presvedčení, že naša spolupráca s poisťovňou Kooperativa bude prínosom pre všetkých klientov. Našim cieľom je pristupovať k správe investícií a majetku našich klientov a investorov s odbornou a profesionálnou starostlivosťou a sme radi, že o tom budeme môcť presvedčiť aj klientov poisťovne,“ povedal predseda predstavenstva IAD Investments Vladimír Bencz.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: