Národná banka Slovenska udelila poisťovni Kooperativa predchádzajúci súhlas na vykonávanie finančného sprostredkovania pre finančné inštitúcie ako samostatný finančný agent v sektore starobného dôchodkového sporenia.


Kooperativa následne po udelení tohto predchádzajúceho súhlasu podala žiadosť o udelenie povolenia na vykonávanie finančného sprostredkovania v sektore starobného dôchodkového sporenia. Ak získa licenciu, bude môcť sprostredkovávať produkty druhého piliera.

Pre Kooperativu je táto licencia dôležitá, pretože vlani sa dohodla na prevzatí dôchodkovej správcovskej spoločnosti 365.life. Zamestnanci a spolupracovníci poisťovne budú môcť vďaka tejto licencii uzatvárať zmluvy starobného dôchodkového sporenia alebo budú môcť riešiť prestupy do tejto spoločnosti od iných dôchodkových správcov.

365.life je najmenšou dôchodkovou spoločnosťou v druhom pilieri na slovenskom trhu. Na konci minulého roku mala podľa údajov ministerstva práce 123 229 klientov, čo predstavuje sedem percent zo všetkých dôchodkových sporiteľov.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: