Pri výbere nového zamestnania je pre takmer polovicu pracujúcich najdôležitejším faktorom mzda a finančné benefity. Vyplýva to z online prieskumu, ktorý pre portál Kariéra.sk realizovala spoločnosť ResSOLUTION Group. Na tomto faktore záleží viac ženám ako mužom, no zastúpenie v jednotlivých vekových skupinách je vyrovnané. Na mzde najviac záleží obyvateľom stredného Slovenska.


Stabilita a istota zamestnania je dôležitá pre 22 percent respondentov v prieskume. Najväčšie zastúpenie je vo vekovej skupine 55 a viac rokov. Z prieskumu tiež vyplýva, že až 13 percent ľudí by sa pri hľadaní novej práce riadilo faktorom rovnováhy medzi pracovným a osobným životom a flexibilitou pracovného času. Najväčšie zastúpenie majú osoby s vysokoškolským vzdelaním.

Tento benefit je čoraz dôležitejší aj pre príslušníkov generácie Z, ktorí vyhľadávajú prácu s vhodnými pracovnými podmienkami. Pracovná atmosféra a tímový duch sú dôležité pre 11 percent opýtaných a možnosti osobného a profesionálneho rozvoja by uvítalo 6,3 percenta respondentov.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: