Poisťovňa Uniqa registrovala v posledných rokoch približne desať ťažkých kolízií motocyklov s veľmi závažnými následkami. Pri jednej z nich predstavovali náklady na odškodnenie takmer 1,7 milióna eur. Poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe s tým, že odškodnenie za škody na zdraví motoristov bývajú spravidla o desiatky percent vyššie ako v iných segmentoch.


Po kolíziách motocyklov, o ktorých poisťovňa hovorí, vodiči skončili úplne nesebestační. „Práve takéto prípady sú z pohľadu poisťovne najnáročnejšie a aj najnákladnejšie. Nezriedka vystúpia celkové náklady v takomto prípade na státisíce až milión eur. Ak si privodí takýto závažný úraz s doživotným handicapom aj spolujazdec, vypláca poisťovňa aj niekoľko miliónové sumy,“ tvrdí poisťovňa.

Podľa policajných štatistík sa vlani stalo 302 dopravných nehôd, ktoré zavinili motocyklisti, pre takmer dvadsiatku z nich sa nehoda stala smrteľnou. Poisťovňa pripomína, že oproti vodičom v autách sú motorkári oveľa zraniteľnejší a preto im pri kolízii a páde hrozia vážne zranenia s trvalými následkami alebo smrť.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: