Slovenská pošta upozorňuje na ďalší podvod, ktorý ľudí nabáda za symbolické dve eurá kúpiť náhodne vybranú nedoručenú zásielku. Podvodníci sa tvária, že takto zozbierané peniaze použije pošta na humanitárnu pomoc. Informovala o tom hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková s tým, že aj v tomto prípade ide o podvod s cieľom získať údaje o platobných kartách či bankových účtoch.


I. Dorčáková vysvetľuje, že zásielky, ktoré sa nepodarí doručiť, sú v súlade s právnymi predpismi uskladnené v poštovej ohlasovni a úložni v Trnave. Na nedoručiteľných zásielkach nebola podľa nej napríklad správne uvedená adresa, alebo si napríklad adresát nevyzdvihol zásielku na pošte v odbernej lehote.

„Slovenská pošta v takomto prípade vráti takúto zásielku jej odosielateľovi. Ak ju však nie je možné vrátiť jej odosielateľovi, pošta ju uloží na čas úložnej lehoty a následne v úložni. Slovenská pošta preto opäť vyzýva občanov k ostražitosti a najmä, aby nezadávali údaje o platobných kartách či bankových účtoch, ktoré môžu byť zneužité, a občania tak môžu prísť o peniaze,“ dodala hovorkyňa.

Podvodníci chcú od ľudí v mene pošty vylákať peniaze na humanitárnu pomoc
Ukážka podvodného e-mailu. (zdroj foto: Slovenská pošta)

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: