Z dôvodu očakávaného zvýšeného pohybu cestujúcich v rámci vianočných a novoročných sviatkov dôjde k posilneniu vlakovej dopravy spolu o 11 mimoriadne vedených vlakov. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč s tým, že ide o päť expresných vlakov a šesť rýchlikov.


„Zároveň budú podľa technických možností jednotlivých vlakov posilnené aj niektoré pravidelné IC vlaky, pri ktorých je predpoklad vyššieho záujmu o cestovanie, a to o jeden až tri vozne. Preprava je pre všetkých cestujúcich spoplatnená a možná iba s platným IC cestovným dokladom obsahujúcim miesto,“ vysvetlil T. Kováč. Spolu je posilnených 25 IC vlakov.

T. Kováč dodal, že vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období ZSSK odporúča cestujúcim, aby si cestovné doklady zaobstarali v dostatočnom časovom predstihu. „Cestovné lístky a rezervácie miesta si môžu zakúpiť nielen v pokladniciach ZSSK, ale pohodlne aj prostredníctvom e-shopu či mobilnej aplikácie Ideme vlakom,“ uzavrel.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: