Slovenská sporiteľňa od 1. júla zvýšila úrokové sadzby na termínovaných vkladoch a na sporení. Od apríla ide už od tretie zvýšenie sadzieb. Naposledy banka úroky dvíhala začiatkom júna.


„Situácia na trhu nám naďalej umožňuje výraznejšie úročiť vklad našich klientov. A ako sme predpokladali, úroky na vkladoch budú rásť rýchlejšie ako pri hypotékach. Pre klientov je to dobrá správa, pretože úver na bývanie má možno štvrtina bankových klientov, vklady, aspoň na bežnom účte, majú všetci,“ vraví Juraj Barta, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne, ktorý je zodpovedný za retailové bankovníctvo.

Na ročných termínovaných vkladoch porastú úroky o 0,2 percentuálneho bodu. Pri dvojročnej viazanosti úrok vzrástol o 0,5 percentného bodu a pri trojročnej o jeden percentuálny bod. Celkovo klienti môžu po novom získať pri ročnej viazanosti vkladu úrok 2,2 percenta ročne, pri dvojročnej 2,5 percenta a pri trojročnej 3,5 percenta. V týchto sadzbách je započítané aj jednopercentné zvýhodnenie, ktoré Slovenská sporiteľňa ponúka klientom, ktorí splnia podmienky vernostného programu Lepšie úroky.

Na sporiacom účte sporiteľňa zvýšila úroky na 0,5 percenta. Klienti, ktorí splnia podmienky programu Lepšie úroky, dostanú k tomu ďalších 0,5 percenta. Touto sadzbou sú úročené vklady do 10-tisíc eur.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: