Celkový čistý zisk poisťovne Uniqa za rok 2021 na slovenskom a českom trhu dosiahol úroveň 1,210 miliardy českých korún. V prepočte ide o zhruba 48,7 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa poisťovne Beata Lipšicová. Dôvodom, prečo je čistý zisk stanovený v korunách, je prechod poisťovne na Slovensku z akciovej spoločnosti na pobočku českej Uniqa pojišťovny.


Celkový hrubý zisk poisťovne predstavoval vlani v oboch krajinách úroveň 1,575 miliardy českých korún. Z toho pripadalo na českú časť 1,137 miliardy korún a na slovenskú časť 438 miliónov korún (17,34 milióna eur).

Uniqa na Slovensku ako pobočka zahraničnej poisťovne priniesla na poistnom vlani celkom 264,2 milióna eur. Suma zodpovedala trhovému podielu 10,6 percenta a štvrtej pozícii medzi členmi Slovenskej asociácie poisťovní (SLASPO).

Životné poistné dosiahlo koncom minulého roka úroveň 122,1 milióna eur, zatiaľ čo neživotné dosiahlo hodnotu 142,1 milióna eur. Trhové podiely slovenskej pobočky podľa odvetvia boli na úrovni 10,1 percenta v životných a 11 percent v neživotných segmentoch.

Poisťovňa v rámci Česka a Slovenska patrí pod koncern Uniqa Insurance Group, v rámci ktorého sa vlani na celkovom poistnom podieľala 30 percentami.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: