Čistý zisk skupiny Generali vlani vzrástol a dosiahol úroveň viac ako 2,8 miliardy eur. Ešte rok predtým to bolo viac ako 1,7 miliardy eur. Informovala o tom hovorkyňa poisťovne Generali Katarína Ondra s tým, že rast zisku skupina pripisuje najmä zlepšeniu prevádzkových a neprevádzkových výsledkov.


Finančná skupina tiež dosiahla doteraz najlepší prevádzkový výsledok vo svojej histórii. Vo všetkých obchodných segmentoch vzrástol na 5,9 miliardy eur, čo je rast o 12, 4 percenta. Celkové hrubé predpísané poistné dosiahlo úroveň 75,8 miliardy eur. Rástlo tak o 6,4 percenta.

Čisté príjmy v životnom poistení vzrástol o 4,4 percenta na 12,7 miliardy eur. Marža z nového biznisu životného poistenia dosiahla úroveň 4,52 percenta (+0,57 percentuálneho bodu), zatiaľ čo kombinovaný ukazovateľ dosiahol úroveň 90,8 percenta (+1,7 percentuálneho bodu).

Kombinovaný ukazovateľ slúži na hodnotenie príjmov a výdavkov. Ak je jeho hodnota menšia ako sto, znamená to, že príjmy poisťovne sú vyššie ako jej náklady. Ako náhle kombinovaný ukazovateľ prekročí hranicu sto, znamená to, že poisťovňa je stratová.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: