Novým normálom sa po pandemických obmedzeniach stáva mix práce z domu a v kancelárii. Uvoľnenie pociťujú aj administratívne budovy, ktoré evidujú narastajúci počet zamestnancov. Vyplýva to z analýzy Evy Sadovskej zo spoločnosti Wood & Company. Analytička sa opiera aj o prieskum spoločnosti Profesia a iniciatívy Open HR forum, podľa ktorého uprednostňuje hybridný model práce až 54 percent zamestnancov.


Do kancelárií sa tiež vracajú pracovníci. „Z kontaktu s nájomcami je zrejmé, že kancelárie sa stále viac zapĺňajú. Predpokladáme, že počet zamestnancov v kanceláriách v nasledujúcich mesiacoch ešte porastie,“ vysvetlil investičný riaditeľ Wood & Company Martin Šmigura. Dodal, že nájomcovia sa už home officu presýtili a svojich zamestnancov chcú a potrebujú mať na pracovisku.

Prieskum realitno-poradenskej spoločnosti Cushman & Wakefield zo záveru vlaňajška tiež ukázal, že 91 percent firiem na Slovensku má jasnú víziu o veľkosti svojich prenajímaných kancelárskych priestoroch. Až 60 percent z oslovených firiem v tomto roku nemá v pláne meniť prenajatú kancelársku plochu, zväčšovať priestory plánuje dokonca 12 percent spoločností a k zmenšovaniu pristúpi zrejme 19 percent firiem.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: