Telekomunikačný operátor 4ka zvyšuje od septembra poplatok za všetky mobilné paušály o jedno euro. Do paušálov ako kompenzáciu za toto zdražovanie pridá 1 GB dát navyše.


„Dlho sme hľadali rezervy a robili rôzne opatrenia, aby sme sa vyhli dvíhaniu cien našich paušálov. Žiaľ, ceny takmer všetkých vstupov a to najmä elektrickej energie stúpajú nepredvídateľným tempom, čo zásadným spôsobom ovplyvňuje náklady spojené s prevádzkou našich služieb. Aj jedno euro, o ktoré zvyšujeme cenu mobilných paušálov, nám pomôže vyrovnať sa s týmto ťažkým obdobím a udržať aj naďalej kvalitné služby pre našich zákazníkov,“ hovorí riaditeľ telekomunikačného operátora 4ka Roman Vavrík.

Napríklad neobmedzený paušál v kombinácii s neobmedzenými dátami dnes stojí 22 eur mesačne. Od septembra bude stáť 23 eur. Kým dnes má zákazník k dispozícii v krajinách Európskej únie 5,17 GB dát, po novom ich bude mať 6,17 GB.

Najlacnejší paušál Sloboda 100 s dátami navyše dnes stojí 10 eur, po novom to bude 11 eur. Kým dnes majú zákazníci v tomto paušále k dispozícii 11 GB dát, z toho 5,17 GB v EÚ, po novom budú mať k dispozícii 12 GB dát a v EÚ z toho budú môcť čerpať 6,17 GB.

Ak zákazník nechce akceptovať tieto zmeny, môže bez akýchkoľvek sankcií odstúpiť od zmluvy. Urobiť tak môže najneskôr do jedného mesiaca od oznámenia tejto zmeny. Za deň oznámenia sa pritom považuje deň, v ktorom mu operátor zaslal informačnú SMS, ktorou ho o zmene informuje.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: