Do zväzu pekárov a cestovinárov vstúpilo ďalších šesť podnikov z oblasti pekárstva a cukrárstva s viac ako 300 zamestnancami. Jeho členskú základňu tak tvorí už 526 subjektov so všetkých regiónov krajiny. Významný podiel členskej základne pritom tvoria rodinné podniky. Informoval o tom samotný Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC).
Novými členmi zväzu sa stali spoločnosť Framipek zo Šenkvíc, rodinná pekáreň založená v 1991 so 170 zamestnancami, ktorá okrem pečiva vyrába aj med, džem a kečup. Z Trstína pribudla rodinná pekáreň Školuda. Novým členom sa stala aj žilinská rodinná pekáreň Valma, ktorá vznikla v roku 2015. Do zväzu vstúpila aj pekáreň Starvys z Fiľakova s tromi vlastnými predajňami. Rady členov v oblasti cukrárstva rozšírila rodinná cukráreň VeVe z Nitry. K radom výrobcov chleba, pečiva, koláčov a zákuskov sa pridala spoločnosť Lallemand-DHW.
Prečítajte si ďalšie články na túto tému: