Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) chce na koaličnej rade navrhnúť zavedenie nového trestu pre vodičov, ktorí budú riadiť vozidlo pod vplyvom alkoholu. Automobil, v ktorom bude pristihnutý vodič s jedným a viac promile prepadne v prospech štátu. Informoval o tom na sociálnej sieti.


„S ministrom vnútra Romanom Mikulcom som pred chvíľou hovoril a plne sa stotožňujeme v tom, že jediná cesta je zavedenie exemplárnych trestov za alkohol za volantom,“ tvrdí minister financií. Podľa jeho slov sa budú zadržiavať aj autá, ktoré budú mať opití vodiči požičané.

„A čo keď bude mať auto požičané? Nech sa páči, nech si dotknutý u ožrana uplatní náhradu škody. Zadržané autá pôjdu následne do verejnej dražby a z výťažku sa bude financovať odškodnenie obetí a ich príbuzných,“ dodal s tým, že vodič tiež musí prísť o vodičský preukaz na dlhé roky.

Minister financií svojim príspevkom reagoval na tragickú nehodu, ktorá sa stala v nedeľu (2. október) večer Bratislave. Opitý vodič na zastávke MHD zrazil a usmrtil päť ľudí, ďalších päť ľudí zranil.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: