Automobilka Jaguar Land Rover Slovakia zavedie nové víkendové zmeny na prevádzkach Karosáreň a Lakovňa, čím vytvorí približne 300 nových pracovných miest vo svojom nitrianskom závode a ďalšie desiatky pracovných miest u svojich dodávateľov. Automobilka o tom informovala v tlačovej správe.


„Cieľom opatrenia je zabezpečiť stabilitu výroby pri stále sa zvyšujúcom záujme zákazníkov o vozidlá vyrábané v nitrianskom závode tak, aby zároveň zostala zachovaná rovnováha medzi pracovným a rodinným životom ich zamestnancov. Nové zmeny by mali začať pracovať v máji 2023,“ informuje automobilka.

Pripravované nové víkendové zmeny budú pracovať len na prevádzkach Karosáreň a Lakovňa počas soboty a nedele. Dĺžka zmeny bude desať hodín vrátane prestávok a Jaguar Land Rover zabezpečí pre zamestnancov pracujúcich v týchto zmenách bezplatnú autobusovú dopravu rovnako ako po iné dni. Mzda, počet dní dovolenky, ako aj niektoré z benefitov budú prispôsobené kratšiemu pracovnému času.

Na víkendové zmeny sa budú môcť prihlásiť aj zamestnanci pracujúci v štandardnom trojzmennom režime prostredníctvom dobrovoľnej práce nadčas a v rozsahu, ako to umožňuje zákonník práce. V prípade záujmu môže zamestnanec prejsť z trojzmennej práce na režim víkendovej zmeny. Kombinácia práce v štandardnej trojzmennej prevádzke a následne vo víkendovej zmene však nie je možná.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: