Od 1. marca bude mať VÚB banka nového generálneho riaditeľa. Alexandra Rescha, ktorý stál na čele banky posledných desať rokov, nahradí Jozef Kausich. Ten sa do VÚB vracia po piatich rokov, počas ktorých pôsobil ako predseda predstavenstva v slovinskej Banka Intesa Sanpaolo.


Jozef Kausich bol do októbra 2017 dvanásť rokov členom predstavenstva a vrchným riaditeľom korporátneho bankovníctva VÚB banky. Zároveň bol aj členom dozornej rady v dcérskych spoločnostiach VÚB banky, VÚB Leasing a VÚB Factoring. Pred príchodom do skupiny Intesa Sanpaolo pracoval vo viacerých finančných inštitúciách so zameraním najmä na firemné bankovníctvo.

„Do VÚB banky sa vraciam s radosťou a zároveň s rešpektom, keďže ide o najväčšiu banku skupiny Intesa Sanpaolo v stredoeurópskom regióne. Verím, že využijem nielen svoje medzinárodné skúsenosti, ktoré si prinášam z podobnej pozície v Slovinsku, ale aj predchádzajúce skúsenosti z VÚB banky. Osobne sa na túto výzvu teším a verím, že sa nám spolu s mojimi kolegami bude naďalej dariť posúvať VÚB banku, jej produkty a služby v ďalšom zlepšovaní v prospech našich klientov a zamestnancov. Pritom môžeme vždy počítať so skúsenosťami a postupmi Intesa Sanpaolo, jednej z popredných bankových skupín v Európe,“ vraví Jozef Kausich.

Alexander Resch riadil VÚB od 1. októbra 2013. Stane sa výkonným riaditeľom oddelenia Retail & Wealth Management v rámci divízie medzinárodných dcérskych bánk Intesa Sanpaolo.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: