V tomto roku narástol počet ponúk, ktoré ponúkajú uchádzačom o zamestnanie čiastočnú prácu z domu. Zamestnávatelia ponúkajú aj prácu na diaľku, týka sa však väčšinou vysokošpecializovaných IT pozícií. Vyplýva to z údajov pracovného portálu Profesia.sk.


Na portáli zamestnávatelia v súčasnosti publikujú 603 ponúk práce na diaľku, v rámci ktorej zamestnanec nemusí prichádzať na pracovisko a pridelené úlohy vykonáva len v domácich podmienkach. Narastá aj podiel inzerátov ponúkajúcich čiastočný home office, teda kombináciu práce z domu a aktivít vykonávaných v kancelárii. Momentálne ich portál eviduje 2 729 a tvoria jedenásť percent zo všetkých aktuálnych ponúk práce.

Niektorí zamestnávatelia nevyžadujú, aby pracovník vykonával svoju prácu na určenom mieste. Svoje úlohy si tak zamestnanci môžu splniť v domácich podmienkach alebo na akomkoľvek zvolenom mieste. V prípade, ak sa potrebujú spojiť s kolegami, môžu to urobiť cez on-line prostredie.

V porovnaním s rovnakým obdobím minulého roka počet takýchto pracovných ponúk na Profesii stúpol o 0,4 percenta. Celkovo bolo v tomto roku inzerovaných viac než 4 600 ponúk s úplným home office, aktuálne je otvorených približne 600 takýchto pozícií.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: