Slovenská pošta už tradične v predsviatočnom období zaznamenáva zvýšený záujem o poštové služby, či už posielanie listových zásielok alebo balíkov. Denne príjme pred Vianocami okolo 100-tisíc balíkových zásielok. Zákazníkom preto odporúča, aby si posielanie zásielok nenechávali na poslednú chvíľu. V tlačovej správe na to upozornila hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.


Odporúčaný posledný termín pre poslanie pohľadnice či listu 2. triedy v rámci Slovenska, aby bol doručený pred Vianocami, je pondelok 19. december, pre listy 1. triedy sa odporúča najneskorší termín utorok 20. december. Rovnaký termín platí v prípade poslania balíkovej zásielky v rámci Slovenska.

V prípade, ak chcú zákazníci posielať zásielky zo zahraničia, pošta odporúča aj vzhľadom na povinnosť colnej kontroly, doručiť zásielky na Slovensko minimálne sedem až osem pracovných dní pred Štedrým dňom. Pokiaľ ide o listové zásielky, odporúča sa doručiť ich minimálne päť až šesť pracovných dní pred Štedrým dňom.

Ak chcú zákazníci posielať listy alebo balíky do zahraničia, pošta odporúča podať listové zásielky najneskôr v piatok 16. decembra a balíky najneskôr vo štvrtok 15. decembra pre krajiny Európskej únie (EÚ). Zásielky do zámorských krajín a európskych krajín mimo EÚ sa odporúča podať vo väčšom predstihu.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: