Priemerný mesačný plat v pracovných ponukách na portáli Profesia.sk narástol. Potvrdzuje to jeho najnovšia analýza, o ktorej informoval v tlačovej správe. Najviac rástla ponúkaná mzda v odvetviach prekladateľstvo a tlmočníctvo, v obchode a v technike. Naopak, priemerný plat najvýraznejšie klesol v oblasti leasingu.


Priemerný plat v ponukách práce, ktoré zamestnávatelia zverejnili počas januára až marca tohto roku na Profesii bol na úrovni 1298 eur. Oproti priemeru zo štvrtého kvartálu minulého roka je to o 30 eur viac. Priemerná mzda, ktorú aktuálne ponúkajú zamestnávatelia, je prvýkrát vyššia ako v prvom štvrťroku 2021.

  • Vypočítajte si vašu čistú mzdu na našej kalkulačke (kliknite TU).

Zo 40 odvetví ponúkaná mzda narástla v 27 oblastiach. Napríklad inzerovaná mzda v oblasti prekladateľstva a tlmočníctva je vo výške 1 304 eur v hrubom, čo je o 118 eur viac oproti predchádzajúcemu kvartálu.

V obchode predstavovala zadávaná hrubá mesačná mzda priemerne 1 116 eur, čo je 74 eur viac v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom. Viac firmy ponúkli aj v odvetví technika a rozvoj, v oblasti manažmentu kvality, v bezpečnosti, v strojárenstve či v drevospracujúcom priemysle.

Odvetvia, kde rástli ponúkané platy najviac (tabuľka)

Profesia.sk

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: