Prvý realitný fond od správcovskej spoločnosti IAD Investments pridal do svojho portfólia Logis Centrum. Ide o logistickú halu s administratívnou budovou v lokalite Pharos pri bratislavskom letisku.


Na celkovej ploche takmer 28-tisíc štvorcových metrov sa nachádzajú skladové priestory, administratívna budova a prepravné depo kuriérskej spoločnosti DPD. Budovy zaberajú viac ako 7-tisíc štvorcových metrov. Nachádza sa tam 51 staníc pre kuriérske automobily a ďalšie dve pre zákazníkov spoločnosti. Od roku 2025 chce DPD v Bratislave doručovať zásielky len pomocou elektrických vozidiel, čomu zodpovedá aj nová infraštruktúra skladových priestorov.

Prvý realitný fond vznikol v roku 2006. Ide o najstarší slovenský podielový fond, ktorý sa zameriava na investície do nehnuteľností. „Pravidelne upravovaná skladba portfólia fondu vytváraná od jeho vzniku spolu s aktívnym prístupom pri riadení nájomných vzťahov a hotovostných tokov nám umožňuje aj naďalej prinášať stabilný výnos plynúci z nehnuteľností v portfóliu realitných spoločností Prvého realitného fondu.“ hovorí člen predstavenstva IAD Investments a portfólio manažér Prvého realitného fondu Vladimír Bolek.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: