Revolut pridal do svojej aplikácie možnosť investovať do viac ako 70 akcií spoločností, ktoré sú kótované v Európe. Túto možnosť môžu využiť aj slovenskí zákazníci. Tých je celkovo 204-tisíc.


Aj pri investovaní do európskych akcií platia rovnaké pravidlá ako pri amerických akciách či ETF. Minimálna výška investície je jedno euro. Zákazníci pritom môžu každý mesiac využiť stanovený počet bezplatných obchodov v závislosti od účtu, ktorý využívajú. Pri bezplatnom účte majú k dispozícii jeden bezplatný nákup či predaj akcií.

Európske akcie sú v porovnaní s americkými vo výraznej menšine. Tých je v ponuku vyše 2 200. Okrem toho Revolut nedávno začal ponúkať aj investovanie do 150 ETF fondov.

Pre klientov pribudla aj možnosť pravidelných investícii. Vo svojej aplikácii si môžu nastaviť opakované nákupy akcií alebo ETF vo vopred stanovenom čase a časovom intervale – denne, týždenne alebo mesačne.

„Investičný priestor aj naďalej sprístupňujeme pre všetkých tak, že do našej obchodnej platformy začíname pridávať niektoré z najväčších spoločností kótovaných na európskej burze. Našim zákazníkom chceme zabezpečiť jednoduchý prístup k firmám, ktoré sú im bližšie. Od Adidasu po Zalando naši zákazníci teraz môžu investovať do známych európskych mien a čoskoro tento zoznam rozšírime ďalej. Čoskoro sprístupníme komplexný rad ďalších investičných produktov vrátane služieb robo-poradcov, podielových fondov, dlhopisov a sofistikovanejšej obchodnej platformy pre skúsených obchodníkov,“ povedal Rolandas Juteika, vedúca tímu, ktorý sa zaoberá majetkom a obchodovaním (EHP).

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: