Škoda po požiari haly na drevovýrobu Ikea Industry Boards v Malackách bola nahlásená v poisťovni Kooperativa. Portálu Finsider to potvrdila hovorkyňa poisťovne Silvia Nosková Illášová. „Výška škody ešte nebola vyčíslená, nakoľko škodová obhliadka bude realizovaná v najbližších dňoch,“ vysvetlila hovorkyňa. Nespresnila, či bola v Kooperative poistená celá budova, alebo len jej zariadenie.


Všetci zamestnanci spoločnosti sú v poriadku a žiadny z nich nebol zranený. Ale o výške škody a príčine požiaru je priskoro hovoriť aj podľa hovorcu spoločnosti Ikea Industry Boards Vladimíra Matúška. „Práve sme začali vyhodnocovať škody a dosah. Väčšina častí výroby a skladu je neporušená,“ povedal pre Finsider.

Spoločnosť je podľa slov hovorcu dostatočne poistená. Odpoveď na otázku, či bude poistný limit postačovať na škody spôsobené požiarom, spoločnosť ešte nepozná.

V hale došlo v pondelok (16. máj) večer k explózii, po ktorej v nej vypukol aj rozsiahly požiar. Likvidovali ho profesionálni hasiči z Malaciek a dobrovoľní hasiči. Podľa stanoviska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa ho podarilo dostať pod kontrolu v utorok (17. máj) pred štvrtou hodinou ráno.

„Podstatná časť zasahujúcich opustila miesto po lokalizačných prác, kedy už nebolo potrebné také množstvo síl a prostriedkov. Hasiči stále vykonávajú kontrolu nad požiariskom a vyhľadávajú skryté ohniská. Udalosť si nevyžiadala žiadnych zranených,“ píše v stanovisku HaZZ.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: