Poisťovňa Uniqa prijala rozhodnutie, na základe ktorého platí pre zájazdy s odchodom do 31.7. poistenie storno poplatkov pre celé ostrovy Rodos a Korfu. Využiť túto výnimku môžu klienti, ktorí majú dojednané poistenie storna v balíku alebo samostatne a pokiaľ neboli odškodnení cestovnou kanceláriou. Konečný termín, do kedy bude platiť táto výhoda, sa môže ešte posunúť v závislosť od vývoja situácie.


Štandardne sa poistenie storna, ktoré je zvyčajne súčasťou cestovného poistenia, vzťahuje len na lokality, do ktorých ministerstvo zahraničných vecí neodporúča cestovať. Ak má napríklad niekto cestovať na Rodos do oblasti, kde takáto výstraha neplatí, zvyčajne nemôže využiť poistenie storna zájazdu.

„Úplne rozumieme, že cestovať na horiaci ostrov, aj keď (zatiaľ) v mojej cieľovej destinácii nehorí, sa nikomu nechce. Preto sme zvolili ústretový spôsob riešenia situácie, ktorú aj miestni obyvatelia opisujú ako historicky najhoršiu a najkritickejšiu. Preto platí poistenie storno poplatkov, aj keď ministerstvo zahraničných vecí neoznámilo neodporúčanie alebo zákaz cestovania do týchto oblastí ako celku,“ informovala Uniqa.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: