Na najväčšom žilinskom sídlisku Vlčince pribudol zmodernizovaný vnútroblok. Mesto dokončilo revitalizácie vnútrobloku medzi ulicami Slovanská a Tulská. Projekt v hodnote viac ako 730-tisíc eur bol prevažne hradený z Integrovaného regionálneho operačného programu.


Obnovy sa dočkali športové asfaltové plochy, vznikli nové chodníky, vytvorili sa nové herné prvky pre deti a mládež. Doplnený a obnovený bol aj drobný mobiliár v podobe prístreškov na smetné nádoby, lavičky, ležadlá, kruhové lavičky či šachové stoly. Pribudla napríklad nová bežecká dráha v dĺžke 130 metrov, basketbalové koše a stôl na stolný tenis. Doplnené boli aj dva šachové stoly a petangové ihrisko. Pre deti boli vytvorené dve ihriská s odpruženým povrchom a štyri drevené veže. V okolí pribudla aj zeleň. Súčasťou revitalizácie bolo aj doplnenie verejného osvetlenia do vnútrobloku.

S rekonštrukčnými prácami sa začalo vlani na jeseň a projekt bol mestom definitívne dokončený na konci októbra tohto roka. Vnútroblok so všetkými atrakciami bude pre verejnosť sprístupnený po kolaudácii.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: