Spoločnosť UPC Broadband Slovakia, ktorá poskytuje internetové a telefonické služby či digitálnu televíziu, zavedie od novembra tohto roka nový poplatok na úrovni 1,9 eura. Vo štvrtok (11. august) o tom informovala svojich zákazníkov s tým, že dôvodom je rast cien energií.


„Naša spoločnosť dlhodobo odoláva rastu cien energií, ktoré sú aktuálne historicky najvyššie za celé naše pôsobenie. Táto situácia, ktorá je zapríčinená dianím na medzinárodnom trhu s plynom a elektrinou, spôsobuje nebývalý rast nákladov na poskytovanie elektronických komunikačných služieb. Z tohto dôvodu sme nútení zaviesť k 1. novembru poplatok vo výške 1,90 eura mesačne,“ píše sa v informácii.

Spoločnosť zároveň pripomína, že zákaznícke zľavy zostávajú aj naďalej zachované v súlade s podmienkami kampaní, na základe ktorých sú zákazníkom poskytované. Nemení sa ani cena za prenájom zariadení. Nový poplatok sa prejaví vo faktúre za mesiac november 2022.

Zákazníci ale majú možnosť túto zmenu neakceptovať. Do jedného mesiaca odo dňa oznámenia tejto zmeny môžu odstúpiť od zmluvy bez sankcie a bez toho, aby im vznikli akékoľvek ďalšie náklady.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: