Zomrel Dušan Smoleňák, bývalý riaditeľ poisťovne MSIG

V sobotu 28. novembra zomrel Dušan Smoleňák. V minulosti riadil viaceré poisťovne, naposledy bol šéfom pobočky japonskej poisťovne Mitsui Sumitomo Insurance Co. (Europe). O jeho úmrtí informoval Oliver Borko zo spoločnosti EFIBA, ktorá organizuje SIBAF fórum.


D. Smoleňák získa v roku 2015 za celoživotný prínos k rozvoju poisťovníctva ocenenie Osobnosť SIBAF® award udelené Slovenskou asociáciou sprostredkovateľov v poisťovníctve a Slovenskou asociáciou rizikového manažmentu.

Zomrel Dušan Smoleňák, bývalý riaditeľ poisťovne MSIG
Dušan Smoleňák

Ako absolvent Strojníckej fakulty STU v Bratislave začal svoju profesijnú kariéru v strojárskom priemysle. Do odvetvia poisťovníctva vstúpil v roku 1991. Začínal  v Kooperative česko-slovenskej družstevnej poisťovni na oddelení zaistenia. V roku 1994 založil na Slovensku pre nemecký poisťovací Gerling-Konzern obchodné zastupiteľstvo, ktoré sa v roku 1996  pretransformovalo do poisťovne Gerling Slovensko. Po  vlastníckych zmenách v materskej spoločnosti v Nemecku aj Dušan Smoleňák prešiel najprv do predstavenstva spoločnosti Poisťovňa HDI-Gerling Slovensko a následne do HDI Versicherung.

Od roku 2009  upísal svoj profesionálny život japonskej poisťovni Mitsui Sumitomo Insurance Company (Europe), dnes  MSIG Insurance Europe, ktorá dodnes pôsobí  v poistení priemyslu  a podnikateľov . Pôsobil tu do konca roku 2016.

Zdroj: EFIBA